Flyttfirma lokalt

Står du inför flytt och letar efter en flyttfirma lokalt? Då behöver du känna till några saker för undvika negativa erfarenheter. Det finns många alternativ att välja bland på nätet i ett marknadslandskap där nätmarknadsföringen är aggressiv.

Att ett flyttföretag gör mycket reklam behöver inte betyda att de är bra alternativ för dig som flyttkonsument. Förvisso finns det många välskötta flyttfirmor landet över, men en bra flyttfirma i Malmö kan skilja sig betydligt mycket i pris och kvalitet från ett alternativ från Stockholm eller Göteborg. Här skall vi ge dig några råd att alltid ta fasta på i ditt sökande efter just din lokala flyttfirma.

Konkreta råd

  • flyttfirmaBranschmedlem – Är flyttföretag medlem i någon av de större branschförbunden? SMF och Svenska Flyttföretagareförbundet (S3F) är de två mest välkända.
  • Organisationsnummer – Självklart måste flyttfirman vara registrerad hos Skatteverket. Om företaget inte har F-skattesedel är fakturor inte giltiga. Det är väldigt enkelt att kolla detta på nätet via tjänster som allabolag.se eller solid.se. Du kan även höra av dig till Skatteverket. Ta reda på hur många anställda bolaget verkligen har. Om du inte ens får tag på ett organisationsnummer så är det bara att stryka alternativet direkt.
  • Ta in offerter Även  om du gör en mindre flytt bör du ta in minst tre offerter. Det går väldigt fort idag och offertjänsterna (de mest etablerade) fungerar väldigt effektivt. Se upp för de företag som annonserar alldeles för låga priser. Om det till exempel står 500-600 kronor timmen för bil och två flyttgubbar är det något som är det troligtvis något som är skumt. Du är ute efter ett alternativ som utstrålar att de är organiserade i sitt flyttarbete och transparenta när det gäller pris och kvalitet!
  • Försäkringar – Har flyttfirman de försäkringar som krävs vid eventuella skade- och olyckshändelser? Begär alltid en kopia av försäkringen som garanti – ett måste!
  • Betalningar – En av dina första frågor till flyttfirma bör handla om betalningen. Om de endast vill att du betalar i kontanter ringer en varningsklocka. Du måste kunna få betala precis som du önskar (kort/banköverföring) och du måste inte minst få en godkänd faktura efter det utförda jobbet.
  • Fast pris – Det är viktigt att du är helt medveten om prisbilden. Begär därför alltid ett fastpris – då kan inget gå fel om du dessutom får allt som skall göras specificerat på papper.
  • Flyttkartonger m.m. – Hör efter om emballage och flyttkartonger är inkluderade i flytten. Här kan det skilja olika mellan olika flyttföretag. Hör också efter vad packning kostar och om du då kan få rabatt på emballage och kartonger om företag utför packningen.