Ge plats åt vågorna

Att förnya behöver inte vara det samma som att slänga det gamla och köpa nytt. I många fall kan det handla om att sätta vissa saker i hemmet i träda – precis som man gjorde förr i tiden med åkrar. Var fjärde år var man tvungen att låta jorden vila så att den fick återhämta sig. Det samma kan gälla många av dina saker och möbler. Du kanske inte vill göra dig av med dem, utan bara byta ut dem för att återta dem senare. Under tiden kan du förvara dem i magasinering hos Stora & Save AB. Kolla in vilken sorts förvaring de kan erbjuda dig.

Förändring i hemmetFlytt

Du kanske känner för att göra en stor förändring hemma, men har svårt att släppa vissa av de älsklingar som du faktiskt en gång valde för att de var så underbara. Så gör inte av med dem. Behåll dem, men magasinera dem. Sedan har du plats för nya idéer och nya älsklingar. Kanske behöver du ett par år av annat innan du åter blir sugen att använda den där soffan eller den där mattan igen. Möjligen kan du addera något nytt som får de gamla möblerna att smälta in i den nya stilen som ditt hem har fått under åren de varit borta.

Hur du kan transformera dina återvändande möbler

Att plocka in en gammal möbel i ditt omgjorda hem kan vara både sentimentalt och tröttsamt. Du vill att det ska vara nytt, samtidigt som du har saknat den. Men med lite make over kan den passa in.

• En soffa kanske går i mörka toner i ett numera ljust hem. Den avancerade, och ofta dyra, varianten är att låta en tapetserare klä om soffan i ett nytt ljust tyg. Men det är lite överkurs. Du kan annars sy kuddöverdrag och överdag till rygg- och armstöd i det tyg du gillar. Enklaste varianten är att helt enkelt drapera ljusa tyger över soffan.
• Ett gammalt mörkt bord kan slipas för att sedan målas om i vitt eller ljus lasering.
• Din favoritmatta funkar helt enkelt inte på golvet längre. Men vad sägs om att hänga den på väggen och ha den som bonad i stället?