Snygga sammankomster

Tack vare internet och den stora mängd inredningsinspiration som man kan hitta bara en sökning bort, ställer människor allt högre krav på hur det ser ut i miljöerna de vistas i. Konferensdeltagare till exempel åker naturligtvis inte på jobbresa till hotell eller andra anläggningar för att spana in mattorna på golvet och gardinerna som hänger i fönstret. Men medvetet eller omedvetet så kommer den inredning som återfinns i konferenslokalen och hotellet i stort påverka mötet och dess produktivitet.

I Halmstad finns YSB som ordnar professionella tillställningar för företag som önskar ta med sina medarbetare på en kreativ konferens eller event som inspirerar och leder till framgångar för hela firman. Spana in deras hemsida under www.konferenshalmstad.nu för mer information om vad de kan hjälpa just er med.

Kreativ mötesmiljöVackert Trägolv på Konferens i Halmstad

En kreativ mötesmiljö innebär inte att man tejpar upp citat från Albert Einstein eller Pablo Picasso på väggarna. Det är heller ingen som kräver att en video med Dalai Lama går på repeat på en tv i bakgrunden eller att en oändlig ström superpeppiga föreläsare tittar förbi och tjatar om vikten av att vara positiv.

Det är istället de små sakerna som gör det. Ljus till exempel är en mycket viktig faktor. Man måste känna att man får del av dagsljus, så naturligt flödande ljus är väldigt bra för att människor ska orka hålla koncentrationen uppe och fortsätta tänka, samtidigt som mötena drar ut på tiden.

Även färgerna som används i själva konferenslokalen är av vikt. Det finns en hel vetenskap bakom olika färger och vad de betyder och har för inverkan på människors humör och inställning. Ljusblått till exempel har bevisats ha en kreativ verkan på människor.
Får inte fattas på konferens
Det är naturligtvis inte bara inredningen som måste stämma för att konferensen ska vara lyckad. Även en del andra, mer praktiska, saker bör finnas på plats:

  • Teknik som fungerar. Inget är mer irriterande än en krånglande projektor eller ljudanläggning.
  • Penna och papper. Gammeldags, men fortfarande väldigt viktigt.
  • Man måste inte ha fri tillgång till godis, frukt och bakverk, men vatten är bra för att hålla igång kroppen.
  • För att hålla igång mötet och inte dra ut på tiden bör man ha en dagordning att följa.