Var slutar hemmet och var börjar bilen

Var slutar ditt hem och var börjar din bil? På många sätt är faktiskt bilen en förlängning av hemmet. Det är en underavdelning av organisationen som kallas för ”ditt hem”. Du har skaffat en bil som du trivs med, du har kanske lite dekorationer i den, dina CD-skivor med musik du gillar och ett handskfack fullt med personliga saker. Så visst är bilen en del av ditt hem. Så om du renoverar och pysslar med ditt hem – varför då inte också se över bilen?
En styling av bilen är först och främst meningslös om du inte har den i funktionsdugligt skick. Så börja med att se till att den får en bilservice på Bil & Marin i Malmö. De kan det där med motorer och bilar. Har du koll på hur många mil du haft din kamkedja till exempel? Behöver den bytas. Klicka här och läs mer.

Upprustning och styling av bilen

När motor, kamrem och maskineri fungerar tiptop i ditt filialhem kan du börja fundera på styling. En bil stylar man ju inte på samma sätt som ett hem. Det är inte krukväxter och gardiner i fönsterna man i första hand tänker på – även om det hade varit ganska uBilservicenikt. Men det finns mycket annat man kan göra för att piffa upp insidan på bilen. Det första – och grundläggande – är att hålla den städad. Det finns inte så mycket utrymme att spela på, så det är viktigt att bilen är ren och snygg på insidan. Använd gärna särskilda torkdukar för plastdetaljer och glasytor. Dessa kan du köpa på din närmaste bensinmack. Där brukar du också kunna hyra tillgång till industridammsugare så du kan göra rent hus. Sedan är det dags att styla.

Stylingtips för bilen

Om det inte ska vara gardiner och blomkrukor, vad passar det i bilen?

  • Nya överdrag. Det finns ett stort utbud av sätesöverdrag som du kan köpa. Välj skinn för en lyxig känsla eller ett kraftigt tyg som går i bilens färger för en diskret känsla.
  • Ny ratt. Ja, du kan även byta ut din ratt mot något som känns exklusivare än den plastaktiga ratt som brukar sitta i.
  • Växelspaksknoppen. Detta är också en detalj som kan vara möjlig att byta ut på vissa bilar.
  • Dessa sitter visserligen på utsidan, men kan göra mycket för bilens totala utseende.